با تحولات سریع تکنولوژی، سیستمهای توزین دائما در حال هوشمند سازی و بهبود هستند. یکی از اهدافی که در توسعه محصولات به آن پرداخته میشود، افزایش سرعت فرآیندهای اجرایی به واسطه طراحی جدید محصولات قدیمی است. باسکول رولیک به جای استفاده از صفحه صاف فلزی از چند غلتک تولید میشود تا سرعت توزین را افزایش دهد و امکان توزین پویا را فراهم سازد.
بدون شک صرفه جویی در زمان یکی از نقاط قوت یک سیستم تولید و توزیع با کیفیت است. در راستای تحقق این هدف، در کسبوکار هایی که اجسام بایستی با سرعت بالایی توزین شوند و کالا از نظر ابعادی به راحتی قابل جابجایی نیست، باسکول رولیک فرایند توزین را تسریع میکند.
مثلا باسکول غلتکی یکی از نیازهای مبرم صنایع بسته بندی است که با هدف افزایش دقت و بالا بردن سرعت توزین استفاده میشود.
باسکول های غلتکی صنعتی ابزاری کاربردی در طیف وسیعی از کسبوکار ها هستند که با هدف افزایش سرعت توزین به سیستم کمک میکنند. در این مقاله هر آنچه برای شناخت بهتر باسکول غلتکی ضروری است ذکر شده است.
باسکول غلتکی چیست؟
باسکول یا ترازوی غلتکی دیجیتال یک ابزار صنعتی است که با هدف توزین در حین بسته بندی طراحی شده است. این باسکول ها به گونهای ساخته شدهاند که سرعت توزین را افزایش دهند و جابجایی آسان محموله را فراهم کنند.
این باسکول ها اکثرا در خط تولید محصولات با هدف توزین استاندارد و جداسازی محموله های مغایر با وزن استاندارد تعریف شده به کار گرفته میشود.
دلیل اینکه این تجهیز را ترازو و باسکول مینامند، بازه پوششی توزین آن است؛ ظرفیت توزین باسکول رولیک میتواند از 30 تا 600 کیلوگرم متغیر باشد و اندازه پایه و سایز و تعداد غلتک ها را میتوان سفارشی سازی کرد. ابعاد باسکول رولیک به محصولی که تولید میکنید بستگی دارد، سفارشی سازی باسکول غلتکی نقطه قوت این محصول است، چرا که نیازی نیست شما برای توزین یک محصول کوچک هزینه بالای مواد اولیه به کار برده شده در تولید غلتک های بزرگ را بپردازید.
آنها همچنین دارای یک موتور سرعت قابل تنظیم هستند که غلتک ها را به حرکت درمیآورد. البته این موتور حرکت غلتک ها مختص سیستم های توزین هوشمند است. در برخی مواقع باسکول غلتکی برای کسبوکار های کوچک و محلی به کار برده میشود که تمامی عملیات توزین دستی است، در حالت دستی هم غلتکی بودن باسکول به سرعت توزین کمک بزرگی میکند.
مکانیسم عملکرد باسکول غلتکی
حسگرهای (لودسل) باسکول غلتکی با هدف توزین محصولات صنعتی، زیر غلتک های هدایت کننده محصول نصب میشوند و هر بار با اعمال بار از محموله به حسگر عدد وزن نمایش داده میشود.
این حسگرها (لودسل) حاوی کرنش سنج ها هستند، تجهیزی الکتریکی که در صورت تغییر شکل، مقاومت الکتریکی خود را تغییر میدهد. هنگامی که وزن بر روی باسکول اعمال میشود، کرنش سنج های تعبیه شده در لودسل ها کمی تغییر شکل میدهند و تغییری در مقاومت الکتریکی ایجاد میشود.
تغییر مقاومت شناسایی شده توسط کرنش سنج ها با استفاده از مدار پل وتستون به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میشود. این مدار سیگنال های الکتریکی را از کرنش سنج ها دریافت میکند و ولتاژی متناسب با بار اعمال شده تولید میکند.
سپس ولتاژ خروجی آنالوگ از پل وتستون از طریق مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) به سیگنال دیجیتال تبدیل میشود. این سیگنال دیجیتال را میتوان پردازش و در واحدهای اندازه گیری مختلف نمایش داد. در نهایت نمایش وزن توسط نمایشگرهای باسکول انجام میشود.
باسکول های صنعتی برای اطمینان از دقت، تحت فرآیندهای کالیبراسیون دقیق قرار میگیرند. عملیات کالیبراسیون آنها شامل مقایسه خوانش های ترازو با وزن های شناخته شده برای تعیین هرگونه انحراف است. این تجهیزات پیشرفته اغلب دارای ویژگیهای خود کالیبراسیون هستند که دقت را در طول زمان تضمین میکنند، به ویژه در تنظیمات صنعتی که دقت در آن اولویت است.
ترازوهای صنعتی مدرن مجهز به رابطهای کاربر پسند، اغلب نمایشگرهای دیجیتال یا رابطهای رایانهای هستند که به کاربران اجازه میدهند اندازهگیریها را به طور موثر بخوانند و ثبت کنند. علاوه بر این، سیستم های توزین را میتوان در شبکه های کامپیوتری ادغام کرد و امکان جمع آوری و تجزیه و تحلیل یکپارچه داده ها را فراهم ساخت.
باسکول های رولیک یا غلتکی، کاربردهای زیادی در بخش های متنوع صنعت دارند که برای آشنایی با آن، می توانید مقاله کاربردهای باسکول غلتکی (باسکول رولیک) در کسبوکارها را مطالعه کنید.